CAPITANIA 2005
     
                           
    Pregó fester a càrrec d’en Waldo Vila.

CAPITÀ: VICENT MARTÍNEZ I MARTÍNEZ.

Conegut com a “El Tinto” va entrar a formar part de la filà Tuareg l’any 1.977, segon any de la darrera represa de la Festa a Oliva (1.977). Conten les males llengües, que el varen tindre d’apadrinar uns quants amics seus components de la filà, per obtenir el vist i plau de la resta de membres.


   
 

Home jovial i amable és actualment un dels referents idiosincràtics per als components més joves de la Filà. Pertany a l’esquadra dels verds. Són el seus actes preferits tots aquells en els que intervé la música: entrades, revetlles, passacarrers, etc. gustos pròpis d’un bon fester com ell.

 

Els seus acompanyants elegits per a la Capitania varen ser:
- Ambaixador: Anselmo Sànchez i Ribes.
- Abanderat Tuareg: Josep Torres i Salort
- Favorita: Rosa Garcia i Pous.

 

   
Vicent Martínez, Capità Tuareg 2005.
El Capità va fer el recorregut de l’Entrada de Moros a dalt d’un Ariet, acompanyat de la seua favorita i amb una escenificació distribuïda en 5 seqüències d’una qualitat sense precedents. Va tancar apoteòsicament la primera Entrada de Moros on únicament varen formar part Filades d’aquest bàndol pel desdoblament de l’antiga entrada conjunta amb els Cristians. Va ser la primera vegada que l’Acte va ser retransmès via satèl·lit, donant lloc a la posterior declaració de Festa d’Interès Autonòmic.
   
Anselmo Sánchez, Ambaixador Tuareg 2005

El seu Boato, format per un Elefant, Dromedàris i Odalisques, juntament a la carrossa de l’Ambaixador i el dromedari de l’Abanderat, va incrementar notablement la qualitat de les Entrades fetes a Oliva.

El Capità va fer ús de tres vestits; el primer utilitzat per a la Presentació i el Desembarc era un esplèndit trage en colors marró i beig. Al Pregó ne lluïa un en plata i complements de negre i el de l’Entrada amb el negre de fons, destacaven fins brodats en ors i daurats, combinant perfectament amb la passamaneria dels mateixos colors.

Abanderat Tuareg 2005, Josep Torres
Tresors del Capità
Camellers Tuareg
Aren
Carrossa de l'Ambaixador
Elefant Tuareg
       
     
Carrossa del Capità
   
Capità amb la seva favorita
   
           
Més fotos de 2005
 
 
1981
1985
1991
1995
2000
2005
2011