Capitania 2000
 
                   
 
 
 
 

Capità: Salvador Mestre i Sanchis 

Més conegut com a “El Frare” és component de la filà Tuareg des de la seua gènesi a l’any 1.976 i home fort del manteniment i disposició de la Càbila on tots els divendres de l’any hi ha sopar i reunió de la comparsa. Pertany a l’esquadra de la filà de vestit verd. Son el seus actes preferits, tots aquells en els que intervé el so de la pólvora.

Ambaixador: Rafael Castelló i Cogollos

 
   

 

Abanderat de la comparsa: Gerard Bertomeu

Abanderat de la Junta Central: Vicent Torres i Salort

     
 
 

El capità va fer el recorregut de l’Entrada de Moros i Cristians, dalt d’un espectacular Drac volador què vesava fum per la boca. El seu Boato estava format per un Ballet d’Odalisques, i la carrossa de l’Ambaixador, el qual anava a sobre del cap d’una gran serp cobra. Van acompanyar-lo també, una esquadra de dromedaris del desert.

El Capità va fer ús de dos vestits, el primer utilitzat per a l’entrada, era un esplèndid vestit en colors roig i blau, acompanyat per faixí, capa i complements d’or i argent. El vestit de campanya tenia una base de color os, amb passamaneria, casc i complements en cuir i or.

Val la pena fer atenció al vestit utilitzat per l’Ambaixador, el qual fet exclusivament per l’ocasió, va representar un nou estil en la vestimenta utilitzada en les festes de Moros i Cristians de tot arreu, pel seu disseny de forma i teixits.

 
   
Abanderat de la Junta Central
Abanderat de la Filà Tuareg
 
 
 
 
1981
1985
1991
1995
2000
2005
2011