RECONQUESTA 2007

   
                       
 

El cap de setmana passat 19-22 de Juliol de 2007 van tindre lloc les festes de Moros i Cristians d'Oliva.

Des de fa uns anys l'acte de la reconquesta ve celebrant-se el diumenge, tot i que la derrota dels moros està pràcticament assegurada any rere any, des de ja fa dos anys alguna cosa està passant a la comparsa mora dels Tuareg, doncs l'any passat foren una esquadra d'arquers les forces que es sumaren a la batalla de la reconquesta i enguany a l'esquadra d'arquers se'ls ha afegit una esquadra de guerrers anomenats els "aspasetes".

No cal dir que el potencial de les forces mores és cada vegada més impresionant i si els cristians no prénen alguna messura la història pot canviar algún any.

 

Ací teniu algunes imatges del desplegament de les tropes realitzat, no cal dir que l'eufòria era desenfrenada, alguns van perdre la veu i altres fins a les xancles.

           
       
Crida Tuareg
     
                 
         
Nervis abans de la batalla
 
     
Esquadra d'aspasetes i arquers amb formació de gala
       
Guerra contra el cristià, Oliva és mora
   

Per fortuna no va caldre lamentar ninguna baixa, estes tropes quan arriba la polvora tornen a la càbila com si estigueren mal del cap, diuen que ells són Tuareg i només coneixen el desert i la seua casa és la haima (càbila).

Sembla que l'acte va ser un èxit i les esquadres d'arquers i aspasetes ja reparen les seues fletxes i espasses per al pròxim any....

 

Tracte fet l'any que ve contractats

         
             
    postmaster@tuaregoliva.net