L'acte amb que iniciem la celebració del Mig Any, és un sopar, on ens reunim les diferents comparses que participem en la festa de Moros i Cristians a Oliva. En aquest sopar, es realitza la presentació dels qui seran els representants de cadascun dels bàndols.

Aquest any les comparses capitanes són la Filada Pirates pel bàndol cristià i la Filada Moriscos pel bàndol de la mitja lluna.

Algunes fotos de components de la comparsa al sopar del mig any.

           
   
         
 

Una setmana després, els tuareg ens vam tornar a reunir, per tal d'escalfar motors i començar a respirar ambient de moros.

Ansiosos per les poques hores que ens faltaven per començar la festa a la plaça del mercat, i quina millor forma de fer-ho que jugar un partidet de futbol entre nosaltres, feta la convocatoria,I Trofeu Mig Any Filada Tuareg Oliva, sols ens faltava ja calçar-nos les botes.

 
             
   

         
... i l'endemà, els més matiners ens vam trobar a la plaça del mercat per tal de despertar el poble d'Oliva amb el soroll dels trabucs i la música festera.
         
         

i que millor després de la despertà que un bon esmorzar, mentre esperem que el putxero comence a bollir, la música a sonar i omplir la plaça de marxes mores i cristianes.

 
 
         
         
         
   
 
Acabat el concurs de putxeros i amb el quart premi a la butjaca, és hora d'anar a dinar, i a continuar un poc més la festa, que fins Juliol no ens en torna a tocar.
   
     
   
   
             
postmaster@tuaregoliva.net